Četvrtak 03.11.2011.
09:45
Press

Šestoro komšija tuklo penzionerku

Vezali je i udarali po celom telu

Nesrećna žena ima mnogobrojne povrede, a lekari u Urgentnom centru konstatovali su podlive i masnice po celom telu, polomljeno rebro... Jovanki je tokom noći ponovo pozlilo, a njena porodica zgrožena je neviđenom brutalnošću i ispoljenom količinom mržnje. Koliko je sve otišlo daleko svedoči i podatak da ju je policijska ekipa koja je pozvana da interveniše pronašla vezanu i jedva svesnu.

Jovanka je za "Press" ispričala kako su je zlostavljale komšije iz stana iznad njenog, sa kojima dugo ima nesporazume.


"Molila sam ih, zapomagala, ali nije vredelo. Udarci su bili sve snažniji. Rukama, nogama, udarali su me gde stignu, sve vreme mi psujući srpsku majku. To je trajalo 40 minuta, a niko iz zgrade nije sišao da mi pomogne. Tek kada je jedan komšija slučajno naišao i pitao ih šta to rade, prestali su. Po dolasku policije kolima Hitne pomoći prevezena sam u Urgentni centar", opisuje Jovanka košmar koji je preživela.

Melezovićeva navodi da sa komšijama iz stana iznad, za koje kaže da su Slovenci i da su joj zato psovali srpsku majku, dugo ima nesporazume, zbog kojih je policija već nekoliko puta dolazila.


"Uvertira za napad dogodila se kada sam izašla da prošetam i srela kućnu pomoćnicu komšija. To je porodica od koje godinama trpimo šikaniranje, uvrede i pretnje. Kada sam videla tu ženu, pitala sam je zašto nam je prethodnog dana bacala jaja na terasu. Odgovorila mi je da to nije ona uradila, onda je ušla u zgradu i počela da doziva svoje poslodavce", priča Melezovićeva.


Kako kaže, sa sprata su dotrčali članovi porodice kod koje ona radi (muž, žena i sin), kao i još jedan komšija i njegova majka. "Počeli su da me guraju uza zid, udaraju pesnicama i nogama. Prvo su me oborili na beton, zatim me okrenuli potrbuške, a jedan od njih mi je cipelama stao na ruke dok mi je drugi pritiskao noge da ne mogu da mrdnem. Onda su doneli kanap, kojim su me prvo vezali, pa nastavili da me udaraju. Na svaki moj povik: 'Pustite me ljudi' sledio je udarac", opisuje Melezovićeva, i dodaje da su napadači policiji tvrdili da je ona njih napala.

Majčinu priču potvrđuju sinovi Vladimir i Marko Melezović. Oni tvrde da njihova majka godinama trpi maltretiranje komšija iz stana iznad njihovog.


"Tamo žive muž, koji je advokat, njegova žena, kućna pomoćnica, njihovi ćerka i zet, koji imaju petogodišnje blizance. U tom stanu je non-stop pravi stampedo, ta deca bacaju stolice, viču, vuku stvari po parketu, treskaju vratima, bacaju jaja, pa čak i petarde kroz prozor... To je jednostavno neizdrživo", žali se Vladimir.


On kaže da su se zbog ovih problema obraćali policiji najmanje sedam puta. "U PU Novi Beograd rečeno nam je da napišemo predstavku. Upozorili smo da ti ljudi stalno napadaju našu majku i da nasilje može da eskalira. Sada se, evo, to i dogodilo", ističe Vladimir. 

2024 © - Vesti online