Četvrtak 03.11.2011.
01:19
D. N. P. - Vesti

U Sandžaku 300 vehabija

Prema nezvaničnim informacijama, u Sandžaku je do pre pet godina i prvih hapšenja organizovanih terorističko-vehabijskih grupa, bilo oko 1.000 vehabija.

Sada ih je, pošto su mnogi u međuvremenu "skratili brade i produžili pantalone", a najmilitantniji otišli u Bosnu, na Kosovo, Makedoniju i Crnu Goru, oko 300, od kojih je bar 30-ak vrlo ekstremnih, povezanih sa raznim evropskim i svetskim islamskih pokretima i spremnih da, ako im se za to ukaže prilika, preduzmu i oružane akcije.

Od propovedi do akcije: Novi Pazar


Većina vehabija, međutim, tvrdi da je "mirna" da nikoga ne ugrožava, da samo propoveda izvorni islam i da nema razloga da se plaši ni FBI, niti srpskih službi bezbednosti.


- Neke pogrešno guraju u vehabije iako oni to nisu, reč je o ljudima koji su duboko u islamu, ali su miroljubivi, idu u džamiju, na svoj način se mole Bogu i ne prave incidente - kaže jedan od dobrih poznavalaca vehabijskog pokreta u Novom Pazaru.

Sedište u Beogradu?

 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić predložio je direktoru FBI Robertu Mileru da sedište Biroa FBI za ovaj region premesti iz Sarajeva u Beograd. Dačić je rekao da je o napadu u Sarajevu već razgovarao i sa predstavnicima FBI tokom posete SAD.

2024 © - Vesti online