Četvrtak 03.11.2011.
00:53
Vesti

Mladiću dostavili spisak sa imenima žrtava

Ratko Mladić

- Dostavili su spiskove za sve žrtve iz optužnice i to po opštinama i za Sarajevo i Srebrenicu - rekao je Lukić, navodeći da je odbrani stiglo 11 mejlova, ali da ne zna o kojem broju imena se radi, jer spiskovi nisu numerisani.

On je naveo da odbrana tek treba da sredi i numeriše spiskove, jer na nekim ima i pomešanih žrtava sa različitih lokacija.


Lukić je rekao da su na spiskovima imena i prezimena žrtava, datumi rođenja, a za srebreničke žrtve postoji i podatak gde je neko poslednji put viđen i u kojoj je grobnici nađen.


On je podsetio da se u optužnici navodi oko 7.500 srebreničkih žrtava, te da Mladićevoj odbrani predstoji da proveri svako ime.


- Proveravaćemo nekoliko tačaka kao što su da li je neko živ, da li je umro ili poginuo pre toga. Sve ćemo da stavimo pod lupu i proverimo - rekao je Lukić.
Naredna statusna sednica u postupku protiv generala Mladića biće održana 10. novembra u Haškom tribunalu.

Matični brojevi

 

Advokat Branko Lukić je naveo da će odbrana da nabavi matične brojeve ljudi sa spiskova, kao i da će se obratiti i nadležnim organima BiH, Federacije BiH i Republike Srpske, odnosno penzionim fondovima, matičnim službama, a proveravaće i biračke spiskove.

2024 © - Vesti online