Sreda 02.11.2011.
23:21
Beta, Vestionline

Kaha u trileru pobedila Olimpijakos, CSKA i Sijena sigurni

Kaha je ostala neporažena u Grupi A, pošto je u neizvesnom meču pobedila gostujući Olimpijakos sa 81:79. Grci su imali prednost na poluvremenu od osam poena, ali je domaćin u nastavku meča smanjivao zaostatak, a onda četiri minuta pre kraja poveo sa 72:70.

Rešio pitanje pobednika: Pablo Priđoni

Vasilis Spanulis je 15 sekundi pre kraja utakmice trojkom izjednačio na 79:79, ali je Pablo Priđoni u sledećem napadu, 1,9 sekundi pre kraja doneo pobedu klubu iz Vitorije. Priđoni je poznat kao igrač koji pogađa kada je najpotrebnije, što možete videti na ovom snimku ispod, dok je bio član Real Madrida. Mada mu je ''perfomans'' tada upropastio Terel Mekintajer.

U pobedničkom timu reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica postigao je dva poena i imao dve asistencije i skok za osam minuta u igri, dok je Marko Kešelj imao deset poena i asistenciju za Olimpijakos. Olimpijakosu je ovo bio drugi poraz.

CSKA je u Zagrebu bio ubedljiv protiv istoimenog domaćina, pošto je slavio sa 89:47. Protiv ekipe koju predvodi srpski trener Vladimir Androić istakao se kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić sa 15 poena i pet skokova, dok je Miloš Teodosić ubacio pet poena i šest asistencija.

Sijena je kao domaćin bila bolja od Galatasaraja sa 103:77. Igor Rakočević je za pobednički tim postigao četiri poena i jednu asistenciju.

Olimpija je u Ljubljani došla do prve pobede, pošto je bila bolja od poljskog Prokoma sa 70:62.

2024 © - Vesti online