Sreda 02.11.2011.
21:33
B92

Trivan: Opet ćemo predložiti Šabića

Smatramo da je Šabić učinio ogroman posao vezan za stvaranje transparentnije javne uprave i otkrivanje slučajeva oko korupcije: Jelena Trivan
 

Potpredsednica DS-a rekla je da će, kao predsednica skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje, do kraja nedelje uputiti pismo svim šefovima poslaničkih grupa da predlože kandidate za mesto budućeg poverenika. Ona je podsetila da sadašnjem povereniku mandat ističe 22. decembra do kada ima dovoljno vremena da skupština u zakonskom roku izabere novog.

Šabiću mandat ističe 22. decembra

"Smatramo da je Šabić učinio ogroman posao vezan za stvaranje transparentnije javne uprave i otkrivanje slučajeva oko korupcije i da u tom smislu treba da ima javnu podršku", rekla je Trivan i podsetila da je Demokratska stranka Šabića kandidovala i 2004. godine. Ona je dodala da će se ta stranka potruditi da Šabić dobije većinu glasova i naglasila da će mu demokrate i dalje pružati podršku u radu.

Više nevladinih organizacija, udruženja i asocijacija je apelovalo proteklih dana da sadašnjem povereniku bude poveren još jedan mandat, za šta postoji zakonska mogućnost.

Šabić je ranije izjavio da Odbor Skupštine Srbije za kulturu i informisanje novog poverenika treba da predloži u transparentnoj i demokratskoj proceduri. On je naveo da svi kandidati treba da budu izloženi očima javnosti, sa stanovišta svojih programa i rezultata, i sa stanovišta toga od koga i kakvu podršku dobijaju.

2024 © - Vesti online