Sreda 02.11.2011.
16:44
Beta

"Krizu su izazvali kosovski Albanci"

Zadovoljan nakon razgovora sa predstavnicima Srba na severu Kosova: Bjern fon Sidov
 

Nakon sastanka sa Atifete Jahjagom, Bjern fon Sidov je u Kosovskoj Mitrovici razgovarao sa predsednicima četiri opštine na severu Kosova o krizi na tom području. Osim Pantića, na sastanku su bili i predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović, Leposavić Branko Ninić i Zubin Potok Slaviša Ristić. Oni su sa predstavnikom SE razgovarali o stanju ljudskih prava Srba na Kosovu, mogućnostima za povratak oko 250.000 raseljenih na Kosovo i o tome da im se vrati imovina. Takođe je razgovarano o otvaranju suda u Kosovskoj Mitrovici.

"Rekli smo da nije dobro da se rešenja nameću, već je potrebno da ona budu

Krstimir Pantić

prihvatljiva za sve", rekao je Pantić i dodao da je Fon Sidov podržao takav stav srpskih predstavnika.

"Mi smo preneli i svoje zadovoljstvo zbog njegovog izveštaja koji je podneo Parlamentarnoj skupštini SE u kome se kaže da Savet Evrope ostaje statusno neutralan i da će podržati svako rešenje koje se postigne u dogovoru dve strane", rekao je Pantić.

Bjern fon Sidov je ocenio da je razgovor sa srpskim predstavnicima bio konstruktivan, da je bilo reči o mnogim važnim pitanjima i da će razgovori biti nastavljeni. Predstavnik SE treba da polovinom novembra podnese novi izveštaj.

I ovo pročitajte:

* Dajte Kosovo, dobićete kandidaturu

2024 © - Vesti online