Sreda 02.11.2011.
13:22 >> 14:25h
Blic

Filozofski fakultet: Sukob profesora i studenata u blokadi

Profesor Miloš Antonović je došao u sukob sa studentima
 


Do sukoba između ove dve grupe došlo je kada je profesor Antonović, na čelu sa članovima Studentskog parlamenta pokušao da uđe u slušaonicu koju su protestanti blokirali.

- Pristup učionicama blokiran je tako što studenti sede na foteljama koje su postavljene u hodniku u kome se nalaze slušaonice. Incident je započeo tako što je jedan od studenata iz grupe profesora Antonovića, uz pomoć nekolicine kolega, u pokušaju da ukloni fotelje sa blokade, oborio na zemlju dva studenta koji su na njima sedeli. Studenti u blokadi nastavili su da mirno sede na preostalim foteljama, a profesor Antonović pojavio se sa makazama koje je unosio studentima u lica - pričaju članovi Plenuma.

Nastavlja se blokada Filozofskog fakulteta

Blokada Filozofskog fakulteta u Beogradu se nastavlja, a studentski Plenum te visokoškolske ustanove za subotu, 5. novembar najavljuje i zajednički protest sa sindikalnim organizacijama, rekli su danas predstavnici studenata.

Kako je najavljeno na konferenciji za novinare članova studentskog Plenuma, protest će u subotu početi tačno u podne na Platou ispred Filozofskog fakulteta, a podršku će pružiti i pojedine sindikalne organizacije poput Unije Sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikata "Sloga".
Očekuje se da će se protestu pridružiti i predstavnici Plenuma Filološkog fakulteta koji su u ponedeljak prekinuli blokadu te visokoškolske ustanove.


Oni kažu da je profesor sa studentima fizički nasrnuo na njih, gurajući ih i udarajući uz povike “ima da vas pregazimo”, “maljem ćemo vas tući”, kao i pretnje “prosipanjem mozga”.

S druge strane, u saopštenju Uprave Filozofskog fakulteta da je profesor Antonović napadnut pri pokušaju da održi čas i da je tom prilikom “grupа od desetаk licа, učesnikа blokаde Fаkultetа, sprečilа fizičkim nаsiljem početаk predаvаnjа”.

2024 © - Vesti online