Sreda 02.11.2011.
14:16
Beta

Jahjaga je za dijalog na Balkanu

Jahjaga je tokom razgovara sa izvestiocem Parlamentarne skupštine Saveta Evrope za politička pitanja Bjernom fon Sidovom kazala da Kosovo stremi ispunjavanju svih standarda za učlanjenje u Savet Evrope i u druge međunarodne i regionalne organizacije.

Stabilnost, demokratija i prosperitet celog regiona su vizije Kosova: Atifete Jahjaga
 

"Stabilnost, demokratija i prosperitet celog regiona su vizije Kosova. Sve zemlje treba da poštuju i ostvaruju evropske standarde", kazala je kosovska predsednica.

Jahjaga je ocenila da će "stabilizacija situacije na severu Kosova pomoći građanima iz srpske zajednice i "da barikade i podele nisu put ka evropskim integracijama".

"Kosovo je zainteresovano za uključivanje svih nacionalnih zajednica u izgradnji demokratskog društva", rekla je ona dok se Sidov interesovao o situaciji na Kosovu, a posebno u oblasti ostvarivanja ljudskih prava i sloboda.

"Kosovo ima mlado stanovništvo sa velikim potencijalom i potreban mu je veći ekonomski razvoj", kazao je on ističući da je Kosovo postiglo značajne rezultate, ali da su potrebne reforme u mnogim oblastima. Zvaničnik Saveta Evrope je, povodom dijaloga Kosova i Srbije, naveo da obe strane treba da pokažu veće angažovanje u pronalaženju rešenja.

2024 © - Vesti online