Utorak 01.11.2011.
18:53
Fonet

Đukanović: U CG sve gospodin do gospodina

Milu muka u stomaku od crnogorske gospode i opozicije

"Gospodin kolumnista zemunskog klana se obrati gospodinu koji je klečao u Vašingtonu da se Crnoj Gori ne da pravo na organizaciju referunduma, pa se taj gospodin obrati gospodinu koji je registrovani narkoman, pa se taj gospodin obrati gospodinu koji je, kao svoje vrhunsko ostvarenje, nosio papire tužiocu u Bariju da denuncira svoju državu. Onda se zajedno obrate gospodinu koji sedi kad se intonira crnogorska himna i to je vrhunac njegovog gospodstva. Mnogo je tu gospodstva za moj ukus i za moj želudac, bolje rečeno, ali svakako nije čudno da se tako svi gospodstveno udruže i slože da je DPS antidemokratska i diktatorska partija", objasnio je Đukanović.


Diktature nema u Crnoj Gori, smatra Đukanović, "jer se takva fabrika laži ne bi mogla održati ni u jednoj diktaturi".


On je naglasio da bi "DPS u narednom periodu trebalo da nastavi sa državnim utemeljenjem Crne Gore i zaštitom od napora raznih nacionalističkih centara da se potre, ne samo država, već i crnogorski nacionalni i kulturni i vjerski identitet".


"To se ne radi slučajno, već namerno i sistematično. Ideja je da kada se već nije mogao sprečiti referendum, onda da se sve svede na državnu nezavisnost, a da nam se oduzme pravo na posebnost, kako bi se jednog dana reklo - kad već niste Crnogorci, nemate svoju kulturu i veru, čemu onda dve srpske države jedna pored druge", naveo je Đukanović.

2024 © - Vesti online