Utorak 01.11.2011.
11:12
Beta, Večernje novosti

Božović: Nisam pucao na Zumberija

Ratomir Božović

"Nemam nikakve veze sa Zumberijevom smrću, ali moram da se sklonim jer je zbog mene i moja porodica na meti. Počela je ponovo sezona lova na Srbe, a ja treba da budem jedan od trofeja", rekao je za "Večernje novosti" Božović za kojim je, uz još petoricu Srba, na zahtev UNMIK-a raspisana Interpolova poternica zbog ubistva.


On nije osporio da je pozivao Srbe na barikade i da se nalazio u koloni vozila iz Zubinog Potoka koja je išla u Zupče, ali je istakao da se susret s vozilima ROSU odigrao drugačije od onoga kako je predstavljeno u javnosti.


"Čiste su mi i ruke i obraz. Nemam šta da krijem, a međunarodni tim pravnika koji želi da me brani, danas ide u Mitrovicu i Prištinu da vidi na osnovu kojih dokaza je raspisana ta poternica, kad uviđaja nije bilo, niti su ijedan papir pokazali kad su odneli automobile i upadali u moj lokal. Tako su mogli da sakriju dokaze ili da podmetnu bilo šta", naveo je Božović.


On je dodao da je u celoj toj situaciji najveće razočaranje je Unmik, koji se "otvoreno stavio" na stranu Prištine, kao instrument sile prema Srbima, misleći da će ih zaplašiti, ali, kako ističe Božović, to je nemoguće.

2024 © - Vesti online