Utorak 01.11.2011.
11:08
E. V.

Tadić za Srbiju i novi ugovor

Dušan Tadić: Zadovoljan sam igrama

Fudbaleri slavnog Fejenorda, šampion Evrope iz daleke 1970. godine, priredili su novo razočaranje armiji navijačima, pošto su na gostovanju u Groningenu doživeli pravu katastrofu - 0:6!


Videlo se već od prvog minuta meča na stadionu Euroborg da se gostima iz Roterdama ne piše dobro, a glavni krivac za to je Srbin Dušan Tadić, koji je postigao jedan od najbržih golova ove sezone u Holandiji, pa i Evropi.

Nekadašnji član novosadske Vojvodine i mlade reprezentacije Srbije, već u 45. sekundi je zatresao mrežu golmana Muldera i najavio katastrofu gostiju. Tadić je prošle sezone poneo titulu kralja asistencija u Holandiji, a i protiv Fejernoda je potvrdio da je u ovom segmentu jedan od najboljih igrača Eredivizije pošto je u 90. minutu asistirao saigraču Suku za konačnih 6:0!

Tadiću je to bila već četvrta asistencija od početka sezona i uz tri postignuta gola jedan je od najkorisnijih igrača u Holandiji.

Iz Srbije stiže najava da će konačno ponovo dobiti poziv u A reprezentaciji. Za nacionalni tim je debitovao 2008. u prijateljskom meču u Poljskoj i u međuvremenu odigrao još samo jednu utakmicu (prošle godine u Japanu), a sad bi trebalo da zaigra na novembarskoj turneji protiv Meksika i Hondurasa.


Istovremeno iz Groningena najavljuju da će 22-godišnjem Srbinu ponuditi novi ugovor. Zeleno-beli su letos već odbili primamljivu ponudu Tventea za Tadića, koga želi da zadrže u svojim redovima još duže od aktuelnog ugovora, koji mu ističe na leto 2013. 

U Evropi su lane više golova od Tadića saigračima pripremili samo Mesut Ozil (Real) i Lionel Mesi (Barselona).


"Zadovoljan sam igrama. Ne moram po svaku cenu da budem najbolji asistent u ligi, ali ponovo mi je dobro krenuli i mogu da konkurišem za prvo mesto. Bitno je da tim ostvaruje planirane rezultate", rekao je Tadić.

Mrđin prvenac


Lepa vest stiže i iz Švajcarske. Srpski reprezentativac Dragan Mrđa postigao je prvi prvenstveni gol u dresu Siona posle oporavka od povrede. 


Sion je na svom stadionu savladalo ekipu Tuna sa 2:0, a nekadašnji kapiten Vojvodine postavio je konačan rezultat u 74. minutu.
Za Sion je u finišu meča zaigrao i drugi Srbin, Goran Obradović.

 

Lane opet dao gol

 

Milan - Lane Jovanović postigao je svoj četvrti gol ove sezone u dresu Anderlehta u Župiler ligi, a vodeći tim Belgije je sa ubedljivih 4:0 savladao goste iz Lira.
Jovanović je postigao gol u 9. minutu kad je poklon gostujućeg defanzivca pretvorio u vodeći pogodak na meču. Za goste je celu utakmicu odigrao Miloš Marić, nekadašnji vicešampion Evrope sa našom mladom reprezentacijom.

2024 © - Vesti online