Utorak 01.11.2011.
00:10
Vestionline

HDZ pozajmljuje novac za kampanju

Veruje u uspeh HDZ-a na izborima
 


Kosorova je rekla da je HDZ planirao da finansira kampanju podizanjem kredita, ali da je to nakon infiormacija o istrazi nad strankom vrlo teško i komplikovano.
 

"Jedan od načina koji ću predložiti rukovodstvu stranke jeste da potencijalnoj banci ili bankama koje bi mogle dati kredit ponudimo i lične menice", rekla je Kosorova.
 

Ona nije komentarisala blokadu imovine HDZ, rekavši da je jedini nadležni organ za to državno tužilaštvo i da i ona i njene kolege moraju da poštuju sve propise i sve odluke svih nezavisnih organa.
 

"U ovom momentu moramo čuvati HDZ i nikom nećemo dozvoliti da udara na
stranku u celini, nego tu odgovornost treba individualizovati, a odgovorni treba da odgovaraju", rekla je Kosorova.

Premijerka je naglasila da je jedan od HDZ-ovih zadataka da se ne ostvari jedan od projekata opozicione "Kukuriku koalicije" - takva izborna prednost koja bi omogućila da ta koalicija može bez kontrole drugih da menja ustav, zacementira neke projekte koji nisu dobri za Hrvatsku, dovede i MMF, smanji penzije, plate i veteranska prava.

"To nećemo dozvoliti i zato tražimo konsenzus svih snaga u Hrvatskoj koje smatraju da bi na taj način Hrvatska išla u potpuno pogrešnom smeru", rekla je ona.

U slučaju da HDZ pobedi na izborima, Kosorova je rekla da će stranka "nastaviti da sprovodi projekte koje je sadašnja vlada počela jer je završetkom pregovora s EU otvoreno bezbroj reformi".

2024 © - Vesti online