Ponedeljak 31.10.2011.
21:33
Vestionline

Interpolova poternica i za šestim Srbinom

Božović Ratomir, Jovanović Dušan, Kasalović Radomir, Radić Radovan, Vlašković Milovan, Vučinić Slobodan
 

Euleks je preko Unmika, u slučaju ubistva pripadnika kosovske policije, zatražio od Interpola raspisivanje poternice za šestoricom Srba, potvrdio je portparol Euleksa za sever Kosova Hans-Kristijan Klasing.

"Na zahtev Euleksa i kosovskog tužilaštva u Mitrovici u slučaju ubistva oficira kosovske policije na severu Kosova, 19. oktobra je Interpol izdao međunarodne poternice za šestoricom osumnjičenih", rekao je on.

Klasing je naveo da je Euleks zatražio, preko Unmika, da se raspišu poternice za Ratomirom Božovićem, Dušanom Jovanovićem, Radomirom Kasalovićem, Radovanom Radićem, Milovanom Vlaskovićem i Slobodanom Vučinićem.

Na osnovu zahteva Euleksa, Unmik, u čijoj je nadležnosti komunikacija sa Interpolom, zatražio je od međunarodne policijske organizacije raspisivanje međunarodnih poternica za osumnjičenima za ubistvo pripadnika ROSU Envera Zumberija.

Unmik je svoj zahtev Interpolu, kako je potvrdio portparol misije UN na Kosovu Olivije Salgado, uputio u četvrtak pošto je dobio svu dokumentaciju od Euleksa. Tada su se na sajtu Interpola našla, međutim, imena samo petorice Srba, dok je ime Radomira Kasalovića nedostajalo.

Danas je Interpol, u delu svog sajta na kojem se nalaze međunarodne poternice, stavio i ime Radomira Kasalovića.

2024 © - Vesti online