Ponedeljak 31.10.2011.
18:09
Vestionline

Mišković kupio "Jugohemiju" od Forcanove

Nekadašnji saradnici: Milka Forcan i Miroslav Mišković
 

"Zbog nedefinisanih vlasničko-upravljačkih odnosa, Delta Holding u proteklom periodu nije bio u prilici da operativno rukovodi poslovanjem Jugohemije", navedeno je u saopštenju.
 

Ističući da je u toku preuzimanje udela od manjinskog vlasnika Delta Stara, Delta Holding je saopštio da će se u narednom periodu operativno uključiti u rukovođenje Jugohemijom.
 

Sukob oko vlasništva u "Jugohemiji" počeo je u junu prošle godine, posle razlaza osnivača i vlasnika Delta Holdinga Miroslava Miškovića i sada bivše potpredsednice Holdinga Milke Forcan, koja je bila i predsednik Upravnog odbora "Jugohemije" i sa Miškovićem bila većinski suvlasnik u toj kompaniji, gde su zajedno imali 77 odsto kapitala.
 

Mišković je krajem jula 2010. osporio Forcanovoj vlasništvo nad 40 odsto akcija "Jugohemije", optužio je za nezakonito raspolaganje imovinom tog preduzeća i zatražio od Privrednog suda u Beogradu uvođenje privremene upave, gde je ona bila na čelu Upravnog odbora, kao i u novosnovanom preduzeću "Jugohemija menadžment".

Prema podacima Agencije za privredne registre, 60 odsto akcija Delta stara ima Miroslav Mišković, a 40 odsto kompanija Form, koja je registrovana u američkoj državi Delaver, koja je ofšor zona, a za koju su mediji spekulisali da je u vlasništvu porodice Milke Forcan.

2024 © - Vesti online