Petak 23.10.2009.
18:29
Tanjug

Luj Viton torba za gradonačelnicu

Jedan od lidera španske opozicione Narodne stranke u Valensiji, Rikardo Kosta, primio je od biznismena Fransiska Koree na poklon sat vredan 20.000 evra i luksuzni automobil.

Korea je vlasnik više kompanija koje se bave planiranjem i organizovanjem zabava i smatra se da je narodnjacima delio skupe poklone da bi, zauzvrat, dobijao različite ugovore vredne više miliona evra koji su isplaćivani državnim novcem.

Gradonačelnica Valensije, Rita Barbjeri, na osnovu snimljenih razgovora sa njenog mobilnog telefona, optužena je za primanje mita u vidu Luj Viton tašni, međutim ona je to demantovala.

"To je samo gomila tračeva koja preti da ugrozi ugled moje stranke. Ko stoji iza toga? Neko iz svega toga izvlači korist. To je zavera zbog koje su mnogi članovi Narodne partije prevareni", izjavila je ona, a preneo "Dojče vele".

"U svakoj organizaciji postoje ljudi koji rade stvari koje ne bi trebalo raditi. Narodna stranka će adekvatno reagovati i zahtevati da oni koji su pogrešili preuzmu odgovornost", rekao je lider Narodne stranke, Marijano Rahoj.
 

2024 © - Vesti online