Ponedeljak 31.10.2011.
11:20
Srna

Sanader posao sa MOL-om dogovarao u kafani?

Bivši premijer Hrvatske: Ivo Sanader
 

Sastanak je održan u izdvojenoj prostoriji restorana, a nakon što je konobar napustio prostoriju, Sanader i Hernadi su punih 90 minuta ostali sami.

Na snimku, za koji istražioci tvrde da je dobrog kvaliteta, vidi se da je Sanader iz mobilnog telefona izvadio bateriju, jer se bojao prisluškivanja.

Istražiocima je za ovaj susret rekao ključni svedok u slučaju "Ina-Mol" Robert Ježić, a obavestio ih je i o još jednom susretu Sanadera i Hernadija u Vladi u maju 2009. godine.

Sa novim dokazima u slučaju "Ina-Mol" tužioci će upoznati sudsko veće i Sanaderove advokate na Županijskom sudu u Zagrebu 11. novembra.

Suđenje Sanaderu u vezi Hipo banke zakazano je za 3. novembar, a bivši predsednik HDZ-a optužen je i da je primio deset miliona evra od Hernadija da bi "Molu" prepustio upravljačka prava u hrvatskoj "Ini". Bivši premijer osumnjičen je i za udruživanje radi činjenja krivičnog dela u slučaju "Fimi medije", odnosno izvlačenje više od 100 miliona kuna iz ministarstava i javnih preduzeća.

Osumnjičen je i u slučaju nezakonitog poslovanja Hrvatske elektroprivrede /HEP/ sa hrvatskom petrohemijskom industrijom "Dioki".

2024 © - Vesti online