Ponedeljak 31.10.2011.
10:01
Vestionline

Kasalica protiv Zvezde igrao suspendovan

Fudbaleri Slobode i njihovi navijači "Freedom Fighters"

Ali, Filip Kasalica, strelac pogotka za domaće, nije imao pravo nastupa na ovom meču. Naime, Kasalica je u prošlom kolu Super lige, na meču sa Borcem iz Čačka, isključen.

Uprava Slobode računala je da je Kasalica odradio suspenziju u Kup utakmici sa Smederevom, što nije u skladu sa pravilnikom takmičenja.

Uprava Crvene zvezde će naknadno odlučiti hoće li uložiti žalbu.

Šta kažu pravila?

 

Na sajtu FSS dostupan je Disciplinski pravilnik FSS, donet 11. jula ove godine, koji u članu 18 kaže:


- Automatska kazna zabrane igranja jedne prvenstvene ili kup utakmice nastaje posle svakog isključenja ili svake druge opomene koju igrač dobije na prvenstvenim i kup utakmicama u toku jedne takmičarske sezone.
- Pod opomenom podrazumevaju se sve opomene koje sudija utakmice izrekne igračima na prvenstvenim ili kup utakmicama u skladu sa odredbama člana 52 stav 3 ovog pravilnika.
- Opomene iz jedne ne prenose se u narednu takmičarsku sezonu.
- Automatska kazna zabrane igranja utakmice dobijena na prvenstvenim utakmicama, izdržava se samo na prvenstvenoj utakmici.

 

Međutim, stav šest istog člana 18 kaže:

- Automatsku kaznu zabrane igranja nastalu u prvenstvenoj utakmici igrač može izdržati na jednoj od naredne dve prvenstvene utakmice, ukoliko prva naredna utakmica kluba nije poslednje kolo, ili poslednja utakmica tekućeg prvenstva, ili prvo kolo narednog prvenstva, u kom slučaju se automatska kazna obavezno izdržava na toj narednoj utakmici.

 
2024 © - Vesti online