Ponedeljak 31.10.2011.
12:01
K. N. - Vesti - Foto: Ž. Janjić, M. Karović

Deci nesrećnog detinjstva

Ostali bez roditelja: Marko i Marija Okuka

U pitanju su osmogodišnja Kristina Ristić iz sela Krševica kod Bujanovca, dvoipogodišnji Ivan Hajduković iz sela Šćemlije kod Zvornika i brat i sestra, četvorogodišnji Marko i trogodišnja Marija Okuka iz sela Predolje u Republici Srpskoj.

Zbog čega je ova žena dobrog srca odlučila da svoju pomoć uputi baš ovim mališanima nije teško zaključiti. Lepuškasta Kristina Ristić je jedina preživela porodičnu tragediju u kojoj joj je očuh ubio majku, baku, brata i sestru, a nju ranio zbog čega joj je jedno oko amputirano. Maleni Ivan treba do kraja ove godine u Londonu da bude podvrgnut operaciji srca, pod uslovom da se obezbedi 60.000 evra, što je nemoguće za njegove mlade roditelje 23-godišnju majku Ivanu i 24-godišnjeg oca Darka, koji su se našli u bezizlaznoj situaciji jer nemaju novca da plate hirurški zahvat u inostranstvu.

Srčani bolesnik: Ivan Hajduković

Zlehuda sudbina je htela da dva anđelčića ostanu siročad oduzevši živote u saobraćajnoj nesreći njihovim mladim roditeljima Radenku i Danijeli Okuki prošlog oktobra, nadomak Predolja. Iako je brigu o ovim mališanima zdušno preuzela rodbina, roditeljsku ljubav niko neće moći da im nadomesti. A žal i tugu za njima niko da ublaži.


Cvijeta Hiršmaner ipak pokušava dečju tugu da ublaži i to kroz donacije i tako pokaže da i ona sa njima tuguje i pokuša da donese osmeh na ta nevina lica koja su već iskusila svu surovost života.


- Teško je ostati ravnodušan na sudbinu ovih mališana. Nadam se da će im ova skromna pomoć dobro doći i da će njihovi najbliži znati na koji način će je najbolje iskoristiti i bar neku sitnu radost priuštiti deci - rekla je u telefonskom razgovoru našim novinarima dobrotvorka iz Beča, pošto je posredstvom naše Redakcije poslala novčani dar.

Slede uručenja

Narednih dana prilozi će biti uručeni Ivanu Hajdukoviću, kao i bratu i sestri Okuka. Kristinu Ristić, u dogovoru sa njenim ujakom i ujnom, sačekaće 100 evra u beogradskom Dopisništvu "Vesti" kada je dovedu na kontrolu.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online