Ponedeljak 31.10.2011.
12:27
J. Arsenović - Vesti

Koja je pozadina objedinjavanja islamskih zajednica u Srbiji?

Aida Ćorović

- Cerić je prijatelj iz studentskih dana sa turskim reisom Mehmedom Gormazom i to pokušava da iskoristi kako bi protežirao svog čoveka Zukorlića.

Očigledno između njih postoji neka unutrašnja realicija koju žele da zaštite.

Zukorlić od podstanara do bogataša

Postoje informacije da je iza mnogih njihovih aktivnosti novac koji nije časno stečen. Kod Zukorlića se iz aviona vidi da je okružen kriminalcima i da je od čoveka koji je živeo kao podstanar i primao dečiji dodatak postao jedan od najbogatijih ljudi u Srbiji. To niste mogli da postanete baveći se samo verskim stvarima - kaže Ćorovićeva.


I dalje je nejasno da li je Beograd aminovao sporazum koji bi išao na štetu Islamske zajednice Srbije koja svoje duhovno središte vidi u Beogradu, a ne u Sarajevu.

Savetnik u Ministarstvu vera Aleksandar Raković kaže da su u ministarstvu tek iz medija čuli za dogovor, kao i za iznenadni dolazak ministra spoljnih poslova Turske Ahmeta Davutoglua koji je u Beograd navodno pre nedelju dana doputovao samo da bi srpskim vlastima predao tekst sporazuma.

Raković takođe upozorava da sporazum može dobiti podršku države Srbije tek kada sa njim budu saglasne sve zainteresovane strane.

2024 © - Vesti online