Nedelja 30.10.2011.
15:37
Beta

Đelić: Konuzin se meša u unutrašnje stvari Srbije

Ambasadori stranih zemalja treba da budu neutralni: Božidar Đelić
 

"Kada se amabasadorska etika krši, ma ko to radio, stvari se moraju vratiti u normalan okvir. Što se tiče stranih predstavnika, oni su dobrodošli da dođu na sve manifestacije, ali naravno, kao što oni ne bi voleli da strani ambasadori u njihovim zemljama procenjuju štetne ili pozitivne strane politike, tako treba da se ponašaju i u Srbiji", kazao je Đelić novinarima na beogradskom Sajmu knjiga.


Đelić nije odgovorio na pitanje da li se slaže sa predlogom lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka da se Konuzin proglasi personom non grata. Umesto odgovora, Đelić je samo klimnuo glavom.


Na skupu naprednjaka u Nišu u subotu, ruski ambasador je održao govor u kome je ocenio da je SNS postala jedna od glavnih pokazatelja raspoloženja građana Srbije i da je time, prema njemu, stekla mogućnost da pravi planove opštenacionalnog karaktera.


Komentarišući situaciju na Kosovu, Đrelić je rekao da što se tiče rešenja kosovskog pitanja Srbija ima jasnu potliku.


"Mi smo veoma svesni da ćemo morati da rešimo status Kosova do ulaska u Evropsku uniju. Našim partnerima je jasno da to rešenje ne može biti jednostrano priznje Kosova", rekao je Đelić.

2024 © - Vesti online