Nedelja 30.10.2011.
10:06
Beta

"Uskoro memorandum o saradnji Srbije i Ohaja"

Ivica Dačić

"Dogovoreno je da se u najskorije vreme potpiše memorandum o razumevanju, odnosno o saradnji Srbije i Ohaja, čime bi došlo do unapređenja ekonomske, kulturne i prosvetne saradnje", rekao je Dačić po završetku posete Ohaju, saopšteno je iz MUP-a.

Dačić je razgovarao i sa nekadašnjim guvernerom Ohaja i bivšim gradonačelnikom Klivlenda Dzordžom Vojinovičem o unapređenju saradnje kao i o situaciji na severu Kosova.

"Vojinovič se posebno interesovao za stanje na severu Kosova i u skladu sa tim, za napore koje Srbija pruža da se dođe do mirnog rešenja problema i da se nastavi dijalog koji će rezultirati pravednim rešenjem koji će zadovoljiti interese i srpskog i albanskog naroda na Kosovu", kazao je Dačić.

Dačih je naveo da je američki senator obećao da će o tome razgovarati u Kongresu i Stejt departmentu i najavio da je u planu organizovanje posete američke delegacije Srbiji.

"To će biti dobra prilika da se pokuša pronaći novi zajednički imenitelj koji bi imao više razumevanja za srpsku nacionalnu državu", kazao je Dačić a prenosi Biro za saradnju MUP-a Srbije.

Dačić je višednevnu posetu Ohaju, američkoj državi u kojoj živi oko 50.000 Srba, završio sastankom sa gradonačelnikom Klivlenda, posetom srpskoj bašti i koncertom nacionalnog ansambla "Kolo".

2024 © - Vesti online