Nedelja 30.10.2011.
08:42
Blic

Dodik: RS protiv Palestine u UN

Milorad Dodik

Dodik je sinoć šefu izraelske diplomatije preneo i stav RS da je za evropske integracije BiH, kao i da taj entitet želi da zadrži i svoju autonomiju.

"Dugoročno verujemo u evropski koncept i on predstavlja naš primarni izbor u pogledu širih integracija, a RS je primarno da zadrži svoju autonomiju", istakao je Dodik.

Predsednik RS palestinski pokušaj traženja glasanja u Savetu bezbednosti vidi "više kao zloupotrebu procedura nego doprinos rešavanju ovog pitanja".

Članovi Predsedništva BIH i dalje nemaju zajednički stav kada je reč o zahtevu Palestinaca za prijem u punopravno članstvo u UN.

"Predsedništvo još nije usvojilo definitivno mišljenje o zahtevu Palestinaca za prijem u Ujedinjene nacije", izjavio je muslimanski član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović agenciji AFP.

Srpski član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović ne podržava palestinski zahtev, dok je predsedavajući Predsedništva, Hrvat Željko Komšić neodređen po tom pitanju, rekao je Izetbegović, dodajući da on lično podržava zahtev palestinske strane.

Izraelski i palestinski ministri spoljnih poslova, Avigdor Liberman i Rijad al-Malki, posetili su prethodnih dana BiH da bi razgovarali o ovoj temi sa zvaničnicima BiH.

2024 © - Vesti online