Subota 29.10.2011.
08:49 >> 14:42h
RTS

Raška: Uhapšeno 17 vehabija

Povećana opreznost posle napada u Sarajevu

"Jutros u pet sati otpočela je akcija protiv ekstremističkog islamskog vehabijskog pokreta na teritoriji Novog Pazara, Sjenice i Tutina", rekao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

"Sva ova lica se na neki način dovode u vezu sa Mevlidom Jašarevićem (napadačem iz Sarajeva), a jedno od 17 uhapšenih je i lice iz BiH", rekao je direktor policije Milorad Veljović, navodeći da su vehabije u Srbiji pod kontrolom i da se neće dozvoliti slični slučajevi napada na ambasade.

On je istakao da policija Srbije neće dozvoliti da na području Novog Pazara i Srbije bude narušen javni poredak i najavio da će narednih dana ili meseci, policija nastaviti sa ovakvim akcijama, pre svega iz bezbednosnih razloga.

"Mi nemamo ništa protiv vehabijskog pokreta, ali nećemo dozvoliti da pojedinci daju sebi za pravo da izvode terorističke akcije i ugrožavaju bezbednost na ovim prostorima", rekao je Veljović.

On je naveo da je tokom jutra na području Novog Pazara, Sjenice i Tutina izvršen pretres 18 objekata, gde da je zaplenjeno 18 računara i laptopova, 20 mobilnih telefona, više od 1.800 CD-ova, razne literatura, oko 30 audio-kaseta, oko 50 SMS kartica, pet vojnih uniformi, jedna video kamera sa 17 kaseta, tri veća noža, jedna sablja...
 

Akciju su izveli žandarmerija, služba za borbu protiv terorizma Uprave kriminalističke policije i Uprava policije. Akcija je sprovedena pošto je Mevlid Jašarević iz Novog Pazara, pripadnik vehabijskog pokreta, juče pucao na ambasadu SAD u Sarajevu

2024 © - Vesti online