Subota 29.10.2011.
03:28
Vestionline

Stejt department pohvalio BiH

Mevlid Jašarević ispred ambasade SAD u Sarajevu
 

"Naše misli u ovom času su sa onima koji su izložili svoje živote riziku, kako bi zaštitili našu ambasadu", rekla je Nalendova u Vašingtonu, prenosi AP.

Ona je dodala kako je policajac ranjen u napadu bio dodeljen ambasadi kako bi je čuvao. Nalendova je još rekla da je nekoliko metaka pogodilo spoljašnji zid ambasade, ali niko od personala nije povređen.

Nešto ranije, i američki ambasador u BiH Patrik Mun izrazio je zahvalnost za brz odgovor lokalnih policijskih snaga koje su zaustavile napad na zgradu ambasade SAD u Sarajevu.

U Sarajevu je napadnuta ambasada Sjedinjenih Američkih Država, povređen je jedan policajac, dok je napadač Mevlid Jašarević (1988) iz Novog Pazara, pripadnik vehabijskog pokreta, ranjen i uhapšen.

Kod napadača pronađene dve ručne bombe

 

Državni tužilac BiH Dubravko Čampara izjavio je da su kod napadača na američku ambasadu u Sarajevu u prsluku pronađene dve ručne bombe, istakavši da je policijska akcija dobro obavljena.

 

"Tačno je da policajci nisu odmah pucali, a nisu, jer bi time ugrozili živote i svoje i ostalih građana. Delovalo se čim su na mesto događaja stigli policajci. A koliki je rizik postojao najbolje govori činjenica da je napadač u prsluku imao još dve ručne bombe. Isto tako je ispod mantila mogao imati i eksploziv, tako da je akcija izvedena s minimumom rizika i na dobar način", rekao je Čampara.

2024 © - Vesti online