Petak 28.10.2011.
23:34
24sata info

"Ulazak Hrvatske katastrofa za EU"

Čija korist, čija šteta?: Hrvatska uskoro u EU

"Ako Hrvatska ne počisti sopstveno dvorište pre ulaska u Evropsku uniju, još jedna 'hramljuća' ekonomija postaće teg za Uniju i time povećati već postojeći problem", napisao je Levik.

On je podsetio i na upozorenje guvernera Hrvatske narodne banke Željka Rohatinskog prema kome je neophodno smanjiti rashode kako ne bi došlo do ekonomskog kolapsa zemlje.

Ričard Levik

U proteklih deset godina, podseća Levik, Hrvatska i Evropa uložile su gotovo milijardu evra u reforme sa kojima se, kako navodi, nije dogodilo ništa, prenose hrvatski mediji.

Autor teksta upozorava i na korupciju u Hrvatskoj, te navodi kako bi u slučaju hrvatske krize, MMF morao da odluči hoće li finansirati korumpirane političare ili će dopustiti bankrot zemlje.

Levik uz to navodi da postoji nada da će u Hrvatskoj na izborima prevladati snage koje će se boriti protiv korupcije i sprovesti reforme, "ako su istiniti izveštaji o rastućoj javnoj podršci takvim promenama" ali upozorava i na problem biračkih spiskova koji čitave izbore dovode u pitanje. Te snage imaju vrlo težak posao pred sobom ako im se ne pomogne pritiskom spolja, smatra autor.

2024 © - Vesti online