Subota 29.10.2011.
10:44
Beta

Pele: Brazil nije spreman za Svetsko prvenstvo

"Brazil još nije spreman. Mislim da je najveći problem organizacija, kao i komunikacije", rekao je Pele i dodao:

"Ja sada radim direktno sa predsednikom Brazila i daću sve od sebe da pomognem".

U julu, Pele je imenovan za počasnog ambasadora Svetskog prvenstva. U to vreme kritikovao je odlaganje izgradnje stadiona i ostale infrastrukture.

U sredu je ministar sporta Brazila Orlando Silva podneo ostavku zbog korupcije i on je šesti ministar koji je izašao iz vlade. Još četvorica su bila takođe optužena za korupciju.

U poslednji izveštajima o pripremama Brazila za SP navodi se da nisu počeli radovi na pet od 13 aerodroma koji bi trebalo da se koriste na šampionatu. Pored toga u 12 gradova domaćina nisu počeli drugi infrastrukturni radovi i samo u devet od 50 transportnih projekata sve se odvija kako je planirano.

Ranije ovog meseca bivši brazilski reprezentativac Romario rekao je da "možda zbog politike radovi koje je trebalo da budu do pola završeni nisu ni počeli". Vlada, međutim, nije zabrinuta zbog kašnjenja i uverena je da će sve biti na vreme završeno.

"Brazil radi sve što je potrebno za Svetsko prvenstvo i nema znakova da se rokovi neće poštovati", navodi se u saopštenju Ministarstva sporta.

2024 © - Vesti online