Petak 28.10.2011.
18:10
Vestionline

Bilić: Bolji smo od Turaka!

Turci se pali i misle da imamo kompleks od njih - Slaven Bilić

Selektor reprezentacije Hrvatske Slaven Bilić smatra da su ‘vatreni’ bolji od Turske i da će se plasirati na Evropsko prvenstvo.

"Iskreno, više ne razmišljam ni o čemu osim o Turskoj i o svim klubovima u kojima igraju naši reprezentativci. Realno, velike su šanse Hrvatske protiv Turske, a naš rejting i vrednost daju nam pravo da tako razmišljamo. Istinski sam optimista i verujem da smo u najmanju ruku jednaki s Turcima i njihovim fanatizmom. Turci se 'pale', spominju taj kompleks koji smo navodno dobili od njih na Evropskom prvenstvu u Austriji, ali tu nema istine. Mi smo i u toj utakmici bili bolji. Bitno je da nam se vraća Olić, ne samo zbog njegovih igračkih kvaliteta, već i zbog karaktera", rekao je Bilić u emisiji “Istinom do gola”.

Na Bilićevom spisku su:
golmani: Stipe Pletikosa, Danijel Subašić, Ivan Kelava, Vjekoslav Tomić;
odbrana: Darijo Srna, Vedran Ćorluka, Josip Šimunić, Ivan Strinić, Šime Vrsaljko, Dejan Lovren, Gordon Šildenfeld, Domagoj Vida, Manuel Pamić;
sredina: Ivan Rakitić, Luka Modrić, Ognjen Vukojević, Ivan Perišić, Ivo Iličević, Milan Badelj, Tomislav Dujmović, Danijel Pranjić, Mato Jajalo;
napad: Mario Mandžukić, Eduardo da Silva, Ivica Olić, Nikica Jelavić, Nikola Kalinić, Ivan Klasnić.

Konačan spisak Bilić će objaviti u sredu 2. novembra. Turska u prvom susretu dočekuje Hrvatsku u Bursi 11. novembra, dok je revanš 15. novembra u Zagrebu.

2024 © - Vesti online