Petak 28.10.2011.
15:13 >> 18:20h
Vestionline

Janko u polufinalu Sankt Peterburga

Janko je za nešto manje od dva časa igre bio bolji od Potita Staraćea rezultatom 6:7, 6:2, 6:1 i u subotu će se boriti za ulazak u finale turnira u Sankt Petersburgu.


Janko je prvi set izgubio na volšeban način jer je imao čak dve set lopte u taj-brejku koje nije iskoristio, dok je Staraće iskoristio prvu.

U drugom setu je Srbin pokazao da je u odličnoj formi dozvolivši Italijanu da osvoji dva gema, dok je u trećem setu Staraćeu prepustio samo jedan.

“Nisam iskoristio svoje šanse u prvom setu. To vam je kao u fudbalu: ako ne date gol, daju oni vama. Ipak, posle brejka pri rezultatu 3:2 u drugom setu, osetio sam samopouzdanje i završio meč u svoju korist”, rekao je Tipsarević.

Janka u polufinalu čeka susret sa Aleksom Bogomolovim mlađim, koji je u četvrtfinalu eliminisao Dušana Lajovića sa ubedljivih 6:2, 6:1. Njih dvojica su se sastala samo jednom i to 2004, kada je 21-godišnji Amerikanac pobedio godinu dana mlađeg srpskog tenisera sa 6:3, 3:6, 7:6(2) u Tokiju.

“Mislim da me čeka težak meč. Obojica forsiramo igru sa osnovne linije i zato će biti jako važno od samog početka nametnuti inicijativu. Prošle godine mi, na ovom turniru, jednostavno nije išlo. Bio sam u dobroj formi, sve do četvrtfinalnog susreta sa Mihailom Kukuškinom, koji me je pobedio a onda i osvojio turnir. Ipak, sada verujem u sebe i mislim da mogu da idem do samog kraja”, rekao je Tipsarević.

2024 © - Vesti online