Petak 28.10.2011.
14:54
Beta

Subotić osuđen na 6 godina zatvora

Presuda za šverc cigareta: Stanko Subotić Cane
 

Dvoje optuženih je oslobođeno. Obrazlažući presudu predsednica sudskog veća Milena Rašić rekla je da su oni krivi jer su švercom cigareta oštetili državni budžet za više od 30 miliona evra.

Stanko Subotić, koji živi u Ženevi i sudi mu se u odsustvu, optužen je za organizovanje kriminalne grupe koja je 1995. i 1996. godine švercom cigareta nezakonito stekla 28 miliona evra i osam miliona američkih dolara, a optužen je i za zloupotrebu službenog položaja, krivično delo za koje je najstroža zaprećena kazna 12 godina zatvora.

Subotićev sestrić Nikola Milošević osuđen je na četiri i po godine, bivši direktor Savezne uprave carina Mihalj Kertes na četiri, a Jovica Ranđelović i Stevan Banović na po tri i po godine zatvora.

Bivši pomoćnik ministra odbrane Republike Srpske Krajine Milan Milanović zvani Mrgud osuđen je na tri godine zatvora, Luka Nenadić na dve, kao i Nebojša Nikolić Tarzan, dok je Drago Dodevski osuđen na godinu i četiri meseca zatvora.

Na godinu dana osuđeni su bivši načelnik novosadske policije Miodrag Zavišić i pevačica Ivana Olujić, a radnik Subotićevog preduzeća "Mia Ub" Miroslav Pešić na 10 meseci.

Optužbi su oslobođeni bivši šef Državne bezbednosti centra Novi Sad Milovan Popivoda i Ivana Krčmaričić.

2024 © - Vesti online