Petak 28.10.2011.
13:01
sportske.net

Bane spašava Terija?

Srpski as je stajao u neposrednoj blizini svog kapitena u trenutku kada se čitav incident dogodio i tvrdi da nije čuo nikakve rasističke izjave.

Ivanović, Ferdinand i Teri 

Fudblaski klub Čelsi će Ivanovićevu izjavu, kao zvanični dokaz protiv optužbi na račun Terija, poslati čelnicima FA koji i dalje istražuju incident. FA će danas u cilju istrage otići do trening centra ekipe QPR gde će obaviti razgovor sa Anotonom Ferdinandom, koji će izneti svoje dokaze protiv Terija. Istražitelji su već jednom razgovarali sa defanzivcem Rendžera, kao i trenerom ekipe Nilom Vornokom, oko incidenta koji se dogodio u 84. minutu utakmice.


Kapiten Čelsija se u svojoj odbrani bazira na izjavi Ešlija Kola koji je već svedočio u korist svog saigrača.

Ipak, kako se istraga privodi kraju, srpski reprezentativac, Branislav Ivanović je postao ključna figura u odbrani kapitena 'Plavaca'. Ivanović je odgovarao na pitanja vezana za incident gde je u više navrata ponovio da Teri nije uputio ni jedan rasistički obojen komentar na račun Antona Ferdinanda.


Ivanović je takođe održao razgovor sa klupskim zastupnikom igrača, Garijem Stejkerom. Razgovaralo se na temu Terijevog ponašanja na pomenutom meču, što će biti i glavna tema FA koje će u narednim danima obaviti ponovljenu rundu razgovora sa srpskim defanzivcem i Garijem Stejkerom.


Disciplinska komisija FA će po završenim razgovorima i pregledu priloženih dokaza, doneti odluku o eventualnoj kazni za kapitena Čelsija, koji je ipak priznao da je uportebio reč “crni” u komunikaciji sa Ferdinandom.

Kapiten Čelsija i engleske reprezentacije, priznaje da je uportebio izraz “crno g...”, ali da je taj komentar upućen u odbrani. Naime, Teri tvrdi da je posle sukoba upitao Ferdinanda - “Hej, Antone, pa ti misliš da sam te nazvao crno g...?” i da nije imao nameru da uvredi defanzivca ekipe QPR.

Teri dodaje da je sa Ferdinandom razgovarao i u svlačionici nakon meča, kada je mislio da su izgladili nesporazum, ali da će ipak učinit sve kako bi očistio svoje ime i dokazao nevinost.


Disciplinska komisija FA će svoju odluku doneti u narednim danima.

2024 © - Vesti online