Petak 28.10.2011.
11:04
B92

"Barikade loše za Srbe u enklavama"

Predsednik Samostalne srpske liste: Ranđel Nojkić
 

On je u izjavi za Radio B92 usprotivio idejama o podeli Kosova i rekao da je potrebno da oko budućih repšenja konsultovati i Srbe iz enklava.

"Ne može se tražiti rešenje u nekim teritorijalnim podelama. Nije dobro imati rešenje gde će Srbi sa severa Kosovba dobiti sve a Srbi iz enklava izgubiti sve", rekao je Nojkić.

Nojkić, koji živi u Gračanici rekao je da su, od kako traje kriza sa blokadama na severu, administrativni prelazi zatvoreni za robu iz Srbije i da Srbi iz enklava ne mogu da dobiju iz Srbije lekove i ostalu robu i da su zbog toga prinuđeni da se za pomoć obraćaju lokalnim vlastima.

"Ne možemo od njih uvek dobiti pomoć i nemaju uvek sluha za naše probleme. Ove godine su đaci u školama sa velikim zakašnjenjem dobili udžbenike iz Srbije", rekao je on.

On je rekao da je Samostalna srpska lista odlučila da formira poslanički klub u skupštini Kosova kako bi pokušala omogući veći uticaj na kosovske institucije.

On je dodao da se u tom kontekstu treba posmatrati i najava da će srpski poslanici podržati vladu Hašima Tačija.

"Samostalna srpska lista je formirana u Beogradu i uz podršku tamošnjih političara da bi se posle vodila kampanja protiv nje. Poslanici pokušavaju da obezbede kontakte i uticaj na kosovske vlasti kako bi mogli da obezbede neke pogodnosti za Srbe", rekao je Nojkić.

Jutros, 28. oktobra, uklonjenja je i poslednja barikada na Brnjaku.

2024 © - Vesti online