Petak 28.10.2011.
10:44
S media

Skinuo gaće i pozdravio englesku kraljicu

Britanska kraljica Elizabeta Druga
 

Jedan mladić iz Sidneja uhapšen je nakon što je pokazao golu zadnjicu engleskoj kraljici Elizabeti Drugoj dok je bila u poseti Australiji.

Kraljica Elizabeta, njen suprug vojvoda od Edinburga i njihova pratnja vozili su se kolima od aerodroma u Brizbejnu do reke gde je trebalo da krenu na plovidbu.

Veliki broj okupio se duž obala reke Brizbejn, a među njima je bio i 22-godišnji građevinski radnik Lajam Voriner koji je odlučio da na poseban način “pozdravi” kraljicu.


On je istovario kontejnere zajedno sa kolegama, dok je povorka prolazila.

Voriner je, na nagovor kolega, skinuo pantalone i gaće i čak stavio australijsku zastavicu između guzova, pa je tako trčao nekoliko desetina metara.

Nije poznato da li ga je kraljica videla, ali primetili su ga policajci koji su ga odmah uhapsili.

“Da pokazao sam zadnjicu kraljici. Pa svako je nekad video nečiju zadnjicu. Vidite ih na televiziji stalno, u filmovima, to je danas prihvatljivo u televizijskim programima za sve uzraste, ali je to ipak uvreda za kraljicu”, izjavio je Voriner za “Herald Sun”, nakon što je uz kauciju pušten iz pritvora.

Mladić je optužen za nedolično ponašanje i nepristojno eksponiranje u javnosti i treba da se pojavi pred sudom u petak. Inače Vorineru ovo nije bio prvi protest protiv autoriteta.

On je jedan od učesnika nedavnih demonstracija u Sidneju protiv kapitalizma.

2024 © - Vesti online