Petak 28.10.2011.
09:45
Vestionline, zurnal.rs

Jovanović i Blat nezadovoljni

Vlada Jovanović je posle meča nekoliko puta ponovio da nije zadovoljan zbog činjenice da nije ispoštovan dogovor koji je napravljen u pripremi utakmice. 

"Svaki dogovor je mnogo važan, posebno kada se radi o kvalitetnom protivniku koji igra nekonvencionalnu košarku. Tu mislim na mnogo zonskog presinga, meč-ap zone, prelazak u čoveka i iz toga dobro trčanje. Nešto što ne možete prečesto sresti, a po čemu su Blat i ranije Geršon, poznati. Činjenica je da Makabi posebno kod kuće igra na veliki broj poena i retko se dogodi situacija da se zadrži na 70 koševa, kao što su sada. U tome smo uspeli, ali nismo ispoštovali druge zadatke, posebno u prvom poluvremenu".


Jovanović je objasnio šta nije valjalo u prvih 20 minuta:

"Izuzetno je bilo bitno da ne gubimo lopte u prenosu, a uz to smo, krajem druge četvrtine, zbog dekoncentracije dozvolili trojku kada je zbog potpuno bespotrebne pomoći sam ostavljen Pnini. Pri tom, u treću četvrtinu smo ušli sa dve-tri izgubljene lopte, što je njima dozvolilo veliku razliku. Pokušali smo napadom, kao i koncentrisanom i pristojnom odbranom da spustimo ritam, da uđemo u neizvesnu završnicu. Ali, za to nam je uz dobru defanzivu, solidnu realizaciju u reketu i odličan skok u napadu, bio potreban i neki šut za tri poena. Sa ovim procentom trojki, bez obzira što na kraju piše 20 odsto, nismo mogli. Nismo ušli sa dovoljno vere u sebe, a bio nam je potreban i dobar šut za tri poena".

Dejvidu Blatu se nikako nije svideo gubitak velike prednosti u poslednjih nekoliko sekundi meča.

"Tokom većeg dela utakmice smo bili dobri, tri četvrtine smo odigrali kako i treba. Ali, umesto pobede od 10 ili 12 poena, završilo se ovako. U ovom sistemu sam mnogo godina i znam da je uvek potrebno da želiš pobedu, ali razlika je razočaravajuća. Moramo da uživamo u pobedama i nema prostora za stvari koje nisu dobre. Moramo da budemo pozitivni, rekao je Blat i dodao.


"Papalukasa smo doveli baš zbog ovoga što nam je dao. Voli da počinje sa klupe, iako poseduje ovakvo iskustvo i znanje. Ali, to radi fantastično".

2024 © - Vesti online