Petak 28.10.2011.
07:03
Vestionline

BiH: Za ili protiv Palestine u UN

Hoće li Predsedništvo BiH usaglasiti stavove: Izetbegović, Komšić i radmanović
 

Predsedavajući Predsedništva Željsko Komšić je rekao da o tom pitanju nema jedinstvenog stava i podsetio da se takve odluke moraju donositi konsenzusom.

Komšić je takođe naglasio da je BiH, kao zemlji koja je prošla kroz pakao rata, veoma stalo da se sva otvorena pitanja rešavaju sa puno strpljenja i mudrosti, jer samo tako se može postići trajni mir u tom regionu, stoji u saopštenju.

Član Predsedništva Bakir Izetbegović je ponovio svoj stav da snažno podržava palestinski zahtev za članstvo u UN i izrazio razočarenje što Izrael ne izlazi više u susret narodu Palestine.

Član Predsedništva iz Republike Srpske Nebojša Radmanović je izneo mišljenje da jednostrane akcije neće rešiti palestinski problem i predložio da se rešenje krize na Bliskom istoku postigne direktnim dijalogom.

Liberman je doputovao u dvodnevnu službenu posetu BiH, dan pre nego što će to učiniti palestinski ministar spoljnih poslova Rijad al-Maliki.

Zahtev Palestinaca za članstvom u UN, koji je palestinski predsednik Mahmud Abas podneo 23. septembra, trebalo bi, prema diplomatskim izvorima, da se nađe pred Savetom bezbednosti UN oko 11. novembra, preneo je Rojters.

2024 © - Vesti online