Petak 28.10.2011.
06:40
Beta

"Žene u crnom" podržale studente, danas novi protest

Još nema dogovora studenata sa Ministarstvom i fakultetima
 

"Oštro osuđujemo nasilje koje su pojedini profesori upotrebili nad studentima i studentkinjama, cepajući njihove plakate, vređajući ih, omalovažavajući ih, šutirajući ih, gurajući ih, kao i njihove pretnje da će studenti zbog blokade fakulteta krivično odgovarati", navodi se u saopštenju.

Ta nevladina organizacija traži od nadležnih vlasti da kazne profesore koji su, kako tvrde, vređali i pretili studentima koji protestuju.

Jedan broj studenata od 17. oktobra blokira zgradu Filološkog fakulteta u Beogradu, tražeći smanjenje školarine i lakše uslove upisa godine. Od 20. oktobra studenti su počeli blokadu i zgrade Filozofskog fakulteta.

Studenti će danas u podne protestovati u centru Beograda nezadovoljni time što fakulteti i više škole ne prihvataju njihove zahteve.

Miloš Kuvekalović, jedan od studenata koji su pregovarali sa Ministarstvom prosvete Srbije, rekao je da fakulteti ne žele da prihvate preporuku Ministarstva, kojom bi bila smanjena školarina i da će zbog toga studenti održati protest ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

"Učestvovaće studenti Filozofskog i Filološkog fakulteta koji protestuju, a podršku će im pružiti kolege sa FON-a, Fakulteta političkih nauka i Fakulteta bezbednosti", tvrdi Kuvekalović.

2024 © - Vesti online