Ponedeljak 28.12.2009.
12:05
Vestionline

Kenedi uživao u društvu golih žena

One skaču u vodu i sunčaju se, dok on nezainteresovano leži na palubi i sunča se. Stručnjaci su potvrdili da je slika autentična, a snimljena je sredinom 1950-ih. Vide se četiri gole devojke, od kojih dve skaču u vodu.

- Vidi se da fotografija nije falsifikat. Načinjena je na fotopapiru koji se koristio tokom 1950-ih, a sloj na površini ima brojne pukotine što je rezultat starenja slike - objasnio je profesor Džef Sedlik, stručnjak za fotografiju.

Postavlja se samo pitanje kada je fotografija tačno nastala. Brojni članci i knjige spominju da je Džej Ef Kej s bratom Tedom i prijateljem senatorom Džordžom Smatersom u avgustu 1956. godine proveo dve nedelje na krstarenju po Sredozemlju. Oni su navodno uživali u velikom broju žena na brodu. U to vreme je Džonova supruga Džeki zbog trudnoće završila u bolnici. Veruje se da je fotografija nastala upravo u to vreme.

Fotografija ja bila u vlasništvu jednog prodavca automobila na istočnoj obali SAD-a koji se hvalio prijateljima šta ima. Kada je pre deset godina on umro nasledio ju je njegov sin.

2024 © - Vesti online