Ponedeljak 28.12.2009.
10:49
Vestionline, B92

Grčka TV Antena kupila srpski Foks

Vlasnik TV Antene Minos Kirjaku, prema pisanju ovog lista, kupio je TV Foks za svega jedan dolar i obavezao se da će na sebe preuzeti sva potencijalna dugovanje ove kuće. "Blic" navodi da su pre nekoliko dana okončani dugi pregovori o kupovini srpskog ogranka Mardokove TV stanice, a ceo postupak će biti obavljen nakon Nove godine.

Demanti iz Predsedništva Srbije


U kabinetu predsednika Tadića priznaju da se sreo s Kirijakuom, ali negiraju da je na sastanku dogovorena promena vlasničke strukture TV Foks.

"Predsednik se ne bavi promenama vlasničkih struktura u medijima niti je to bila tema sastanka sa gospodinom Kirijakuom. Konkretno, razgovarali su o energetici", izjavila je za list „Alo“ Jasmina Stojanov, zadužena za odnose s medijima u Predsedništvu Srbije.

Prema nezvaničnim saznanjima, do promene vlasnika ove televizije došlo je zbog odluke dosadašnjeg vlasnika ove televizije Ruperta Mardoka da proda sve svoje televizije u istočnoj Evropi.

Mardok ovim potezom želi da se povuče sa takozvanih zemaljskih frekvencija u ovom regionu i da ulaže isključivo u kablovko-satelitske sisteme kao što su njegov Sky koji u Velikoj Britaniji ima osamnaest miliona pretplatnika, u Italiji pet, a Nemačkoj i Austriji oko osam miliona.

Inače, Rupert Mardok i vlasnik TV Antena Minos Kirijaku su odlični prijatelji i brzo su se sporazumeli oko prodaje srpske televizije Foks a Mardok je istovremeno prodao i svoje televizije u Rumuniji i Letonija.

"Blic" piše da je u pregovorima oko prodaje učestvovao i grčki premijer Jorgos Papandreu koji je ugovorio sastanak između Minosa Kirjakua sa predsednikom Borisom Tadićem, koji je dao garancije da novi Foks u Srbiji neće imati problema za dobijanje dozvole od Republičke radiodifuzne agencije.

Sednica RRA na kojoj će se ozvaničiti novi vlasnici ove stanice u Srbiji, zakazana je za ponedeljak, a TV Antena je predala zvanični zahtev za preuzimanje TV Foks u ovoj instituciji.

2024 © - Vesti online