Ponedeljak 28.12.2009.
10:23
Vestionline

Veran Matić uzvraća udarac

"Neprijatno me je iznenadio, poštujem ga kao velikog intelekualca, ali su njegovi istupi dokaz teze na kojoj insistiramo. Klubovi su u sprezi sa huliganima“, rekao je Matić za list Alo.

On je poručio da je ovo akcija koja konačno treba da napravi razliku između huligana i navijača i da je dobila široku podršku. Sponzori su sami odlučili da okrenu leđa klubovima, ako se ne ograde od izgrednika.

"Žalosno je da Vujošević ovakvim izjavama pljuje i novinarsku profesiju i da doprinosi atmosferi u kojoj se novinarima preti smrću, ali i stvara atmosfera da svoj posao moraju da rade pod zaštitom policije“, dodao je Matić.

Podsećanja radi, "grobari" su počeli sa vređanjem novinarke Brankice Stanković pred početak emitovanje emisije „Insajder“ u kojoj su glavna tema bili upravo navijači. Kulminacija je usledila za vreme fudbalske utakmice sa Šahtjorom u Ligi UEFA, kada je jedan deo pristalica crno-belih pevao "Otrovna si kao zmija, proći ćeš kao Ćuruvija“. Posle toga došlo je do hapšenja sedam osoba.

“Mi ćemo i dalje sve činiti da zaštitimo svoje novinare, pogotovo kada im se preti smrću. Kada je reč o sponzorima, kompanija "Telekom" je samoinicijativno poslala pismo klubovima u kome zahteva da se prekine sa pretnjama i vređanjem sa tribina. Očigledno je da najveći brendovi Srbije ne žele da budu dovođeni u vezu sa odvratnim huliganima. Mislim da je došlo vreme i da se sve društvene strukture uključe u proces odvajanja žita od kukolja, pravih navijača od onih sa kriminalnim dosijeima“, kaže Matić.

2024 © - Vesti online