Sreda 26.10.2011.
18:04
Vestionline

Jovanović: Srbiji potreban novi pristup

"Odnosi Beograda i Zagreba u ovom trenutku obeleženi su bliskošću dvojice predsednika, ali postoji puno nesporazuma i još više praznog prostora u kojem vidim mnogo koristi i za jedno i za drugo društvo", rekao je Jovanović.

Nekada u vlast, sada u opoziciji: Čedomir Jovanović

Prema njegovim rečima, 20 godina posle raspada Jugoslavije ne možemo u ovom prostoru prepoznavati samo negativnu energiju i pristajati da razmišljamo kako ćemo živeti sa njom i kako ćemo je kanalisati.

"Potencijali koje ja vidim posebno će doći do izražaja posle izbora u Hrvatskoj, jer mi se čini da je u ovom trenutku tim izborima previše opterećena politička stvarnost i međusobni odnosi. Tu mislim na Zakon o ništavnosti, a sa druge strane na najavu tužbe Srbije. I jedno i drugo su kontraproduktivni potezi koji kontaminiraju ovaj prostor", rekao je Jovanović.

On je dodao da takvi potezi nikako ne doprinose uspostavljanju evropskih vrednosti, koje treba da dođu do izražaja sada kada Hrvatska ulazi u EU, a mi činimo sve kako bismo dobili kandidaturu kojom će se taj ulazak učiniti nespornim.
Predsednik LDP ušestvovao je na sastaku lidera LIBSEEN na poziv predsednice te organizacije Vesne Pusić, a održao je izlaganje na temu Ekonomska saradnja u Jugoistočnoj Evropi.

Pored predsednika LDP, sastanku su, pored ostalih, prisustvovali lideri liberalnih stranaka iz Holandije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Grčke, Turske, saopštila je LDP.

2024 © - Vesti online