Sreda 26.10.2011.
16:55
Vestionline

Đukić Dejanović: Evropa nam je prioritet

Dejanović je rekla da republički parlament intenzivno radi na donošenju proevropskih i sistemskih zakona, što je pozitivno ocenjeno i u izveštaju Evropske komisije, kojim se preporučuje da se Srbiji u decembru odobri status kandidata za članstvo u EU.

Usklađujemo zakone sa EU propisima: Slavica Đukić Dejanović


Skupština je usvojila odgovarajuće zakone i druge odluke koje su omogućile sprovođenje odluka Vlade Srbije u cilju prevazilaženja negativnih efekata svetske finansijske krize, rekla je Dejanović, saopštila je Skupština Srbije.

Dejanović je dodala da u Srbiji posluje 160 američkih kompanija, a veoma je aktivna Američka privredna komora, koja je nedavno obeležila desetu godišnjicu rada.

Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, Dejanović je rekla da je Beograd iskreno posvećen dijalogu, koji bi trebalo da omogući osnove za trajno rešenje.
U saopštenju se navodi da je Dejanović razgovarala sa kongresmenom Denom Bartonom, kopredsedavajućim Srpskog kokusa, kao i sa kongresmenima Pitom Vikloskim i Sintijom Lumis.

Barton je najavio posetu kongresne delegacije Balkanu 5. novembra, tokom koje će kongresmeni obići Beograd, Prištinu, Podgoricu, Zagreb i Sarajevo.

2024 © - Vesti online