Sreda 26.10.2011.
13:43
B92

Kforovi vojnici hteli razgovor sa narodom na barikadma

Kforovi oficiri hoće dogovor sa narodom na barikadama

Ninić je rekao da su dva oficira američkog kontingenta Kfora došla, nešto oko 11 sati do barikade na putu ka Jarinju i tražila da razgovaraju sa građanima o mogućnostima za snabdevanje baze.

Na tom mestu se zatekao i Ninić, koji je preneo oficirima, kako je rekao, da se danas u Zvečanu održava koordinacioni sastanak sa predstavnicima međunarodnih misija na kojem će biti reči o mogućnosti slobode kretanja transportima Kfora za snabdevanje svojih jedinica, kao i rotaciju.

Ninić je američkim oficirima preneo stav predsednika opština sa severa Kosova i Metohije da se Kforu omogući sloboda kretanja za potrebe snabdevanja jedinica, kao i rotacije vojnika.

Predsednici opština sa severa Kosmeta juče su ponovili da Kfor može dobiti slobodu kretanja, dok Euleks mora dati garancije da neće prevoziti kosovske carinike i raditi na uspostavljanju kosovskih institucija.

Komandant Kfora Erhard Drevs, međutim, zahteva bezuslovnu slobodu kretanja za sve međunarodne misije, kako za Kfor, tako i Euleks i sve druge, kao i sve stanovnike Kosova i Metohije. 

2024 © - Vesti online