Sreda 26.10.2011.
13:49
Vestionline, sportske.net

UEFA skenira bogate klubove

Mišel Platini: Ne možete trošiti više od onoga što sakupite

Pobeda u gradskom derbiju (6:1) donela je Građanima pet poena prednosti u odnosu na ostale rivale u Premijer Ligi, posle dva pogotka Marija Balotelija i Edina Džeka, ali i Serhija Aguera i Davida Silve koji su se takođe upisali u strelce.
Pomenuti “kvartet” koštao je Građane oko 115 miliona funti, ali sta investicija se već rezultatski isplaćuje.


Sa druge strane, ekipa PSŽ vođena bogatim vlasnicima iz Katara, ostvarila je odličan posao u poslednjem prelaznom roku dovođenjem Havijera Pastorea i Žeremija Meneza, kao i kapitena reprezentacije Urugvaja, Dijega Lugana, koji su pod patronatom sportskog direktora Leonards, ekipi sa Parka Prinčeva doneli prvo mesto u tri poena prednosti u odnosu na najbliže rivale.


Finansijski poduhvati dva kluba zapali su za oko čelnicima UEFA i zaobilaze norme Finansijskog fer pleja koji forsira evropska kuća fudbala.


Povodom čitave situacije, Mišel Platini je izjavio da UEFA mora reagovati.


"Čitava filozofija je da klubovi smeju da potroše onoliko novca koliko zarade. Ne možete trošiti više od onoga što sakupite. UEFA je u procesu prikupljanja podataka i finansijskih računa evropskih klubova i posle toga ćemo videti šta možemo uraditi po ovom delikatnom pitanju", istakao je Platini. 

PSŽ nudi 50 miliona evra za Azara!


Pari Sen Žermen priprema mega-ponudu za Eden Azara i on je izgleda postao njihova prva transfer-meta!

Prebogati katarski investitori koji su preuzeli veći deo akcija poznatog kluba, neće žaliti svoj novac na nove zvezde, pa su navodno za Azara spremili 50 miliona evra!

2024 © - Vesti online