Sreda 26.10.2011.
13:00
Vestionline, Blic

"Đoković je bolji nego što je Federer ikada bio"

“Iskreno, malo ko je to očekivao od njega pre nego što je sezona počela. Novak je bio fenomenalan, pobedio je na Australijan openu, Vimbldonu i US openu, a na Rolan Garosu je stigao do polufinala. To ga svrstava među najbolje koji su ikada igrali tenis”, počeo je svoju priču 46-godišnji Australijanac.

On je istakao da je konkurencija u sadašnjem trenutku “belog sporta” izuzetna, te da je zato Noletov uspeh i veći, a da su igre srpskog tenisera bolje od onih koje je svojevremeno pružao Federer, osvajač čak 16 Grend slem titula.

“Mislim da je Đoković bolji od Federera u njegovim najboljim danima, jer ima naspram sebe mnogo jaču konkurenciju. Endi Marej i Rafael Nadal su takođe u sjajnoj formi, a Huan Martin del Potro i drugi teniseri su uvek opasni. Jednostavno, konkurencija je sada mnogo jaka i to Đokoviću daje prednost (u odnosu na Federera)”, zaključio je Pet Keš, uz opasku da bi na završnom turniru u Londonu Žo-Vilfred Conga, ukoliko se kvalifikuje, mogao da poremeti planove četvorici najboljih na svetu. 

Novak je u ovoj sezoni uz 64 pobede zabeležio samo tri poraza.

2024 © - Vesti online