Sreda 26.10.2011.
10:02
Beta, Srna

Iz ruševina spašeni student i učiteljica

Preživeli zemljotres, ali ostali bez krova nad glavom, pa noći provode na otvorenom na niskim temperaturama
 

Učiteljica Gezde Bahar je odmah prebačena u poljsku bolnicu u Erdžisu. Jedan od suseda učiteljice potvrdio je Frans presu da su spasilačke ekipe radile čitavu noć da bi je izvukle. 

Pročitajte i ovo:

* Spesena beba iz ruševina

Student Ejup Erdem je nađen u jednoj višespratnici zahvaljući posebnim kamerama koje koriste spasioci. Erdem koji je tek došao u Erdžis da bi studirao mašinstvo, povređen je i zbrinut u poljskoj bolnici, prenosi državna televizija.

Prema najnovijim podacima, u zemljotresu koji je u nedelju pogodio istočnu Tursku stradalo je 459 ljudi, a više od 1.300 je povređeno. Ministarstvo zdravlja je saopštilo da su spasioci do sada iz ruševina izvukli oko 40 preživelih.

Ipak hoće pomoć od Izraela

Turska će primiti pomoć iz inostranstva, uključujući i pomoć iz Izraela koju je u prvi mah odbila, kako bi se suočila sa posledicama zemljotresa koji je 23. oktobra pogodio istok zemlje, saopštio je danas izvor iz turske diplomatije.

"Turska vlada je u prvi mah odbila ove ponude, ali je odlučila da prihvati ponuđenu pomoć nakon što je služba za vanredne situacije procenila da su potrebni montažni stambeni objekti i kontejneri za smeštaj preživelih, koji su ostali bez krova nad glavom i noći provode na otvorenom na niskim temperaturama", rekao je neimenovani zvaničnik.

2024 © - Vesti online