Sreda 26.10.2011.
12:01
S. S. - Vesti - Foto:

Za troškove kontrolnog pregleda

Uvek zajedno: Dobrica Jeremić sa bakom Lucijom
 

- Majka sam tri sina. Jedan je bio teško bolestan i prošli smo kroz pakao u kome su sada mnoga deca i porodice o kojima pišete. Želela bih da im pomognem da se njihovi mališani vrate u carstvo zdravih vršnjaka kao moj sin, koji sada ide u školu, igra se u parku, prosto - nadoknađuje propušteno - rekla je ova plemenita Beograđanka novinarima Humanitarnog mosta.


Nekoliko dana kasnije javila nam se Lucija Vulić iz Petrovca na Mlavi koja neguje ćerku, teškog psihičkog bolesnika i 15-godišnjeg unuka Dobricu Jeremića, obolelog od veoma teškog oblika epilepsije, napuštenih od muža i oca. Od svoje skromne penzije kupovala je baka svom mezimcu inostrani antiepileptik "zonegran" kapsule od 100 mg. Kako jedna kutija košta 50 evra i ne može se nabaviti u našoj zemlji, trebalo je naći ljude koji će se te obaveze prihvatiti.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

I onda su u bakin i unukov život ušli naši čitaoci. Dobrica viši nije bio bez lekova, a Lucija Vulić više se nije zaduživala.


- Beograđanka, čije ime samo mi znamo, poslala nam je 4.000 dinara, tako da ću Dobricu idućeg meseca dovesti na kontrolu u Beograd ne dirajući penziju. Mnogo, mnogo se zahvaljujem toj divnoj ženi i neka uživa u zdravlju i sreći svoje porodice i prijatelja - rekla je Lucija Vulić.

2024 © - Vesti online