Utorak 25.10.2011.
22:27
Vestionline

Igor Rakočević potpisao za Sijenu Montepaski

Igor Rakočević prelazi u redove italijanskog šampiona

Rakočević je u utorak potpisao jednogodišnji ugovor sa Montepaskijem, uz opciju produženja na još jednu sezonu. Italijanski klub u utorak je objavio informaciju medijima uz prisustvo Srbina.

"Veoma sam srećan i spreman za nove izazove. Sijena je jedan od kandidata za osvajanje Evrolige i to je ono što mi je bilo najvažnije pri odluci. Odabrao sam ovaj klub jer imaju sjajan igrački kadar i odličan sistem rada poslednjih nekoliko godina. Ne mogu da dočekam da odigram prvu utakmicu. Zahvaljujem predsedniku i svima u Montepaskiju koji su imali poverenja u mene", rekao je Rakočević.

Rakočević se tako u Sijeni pridružio Lesteru Mekejlebu, Rimantasu Kaukenasu, Šonu Stounruku, Nikosu Zizisu i ostalim velikim evropskim imenima.

Srpski bek je tokom bogate internacionalne karijere nosio dresove Taukeramike, madridskog Reala, Pamese i Efesa, a svojevremeno je bio i u NBA ligi, noseći dres Minesote.

Montepaski se ove sezone nalazi u D grupi Evrolige zajedno sa Barselonom, Galatasarajem, Prokomom, Uniksom i Olimpijom iz Ljubljane.

2024 © - Vesti online