Utorak 25.10.2011.
19:08
Vestionline

"Ima li SNS politiku o Kosmetu?"

Ako SNS ima politiku o Kosmetu, trebalo bi da je čujemo: Borislav Stefanović
 

"Postavlja se pitanje, šta je uopšte politika SNS i Nikolića o Kosovu i Metohiji, da li uopšte imaju takvu politiku", smatra Stefanović.

"Ako je imaju, neka javnosti što pre objave tu politiku, da mi čujemo detalje njihove kosovske politike i na koji način oni misle da reše ovaj veliki problem. Neka kažu građanima da li podržavaju barikade ili ne. Neka kažu građanima koliko misle da ljudi treba da budu na barikadama i šta je izlaz iz te situacije" rekao je Stefanović.

On je dodao i da bi naprednjaci trebalo da kažu i šta o Kosovu pričaju na Istoku i na Zapadu, i kakve ponude tamo nude, obećanja i rešenja za taj problem.

"Dakle, da mi, najzad, čujemo koja je njihova pozicija oko Kosova i da li oni uopšte imaju bilo kakav predlog oko svega toga" dodao je Stefanović.

Prema rečima Stefanovića "vrlo je simptomatično" da Nikolić, dan pre posete predsednika opština sa severa Kosova i razgovora sa predsednikom Srbije kaže kako nema nikakav kontakt sa predsednicima opština, a istovremeno, daje ultimatum predsedniku Tadiću da se izjasni i da mora da obezbedi da Euleks bude statusno neutralan i ne prevozi carinike.

Stefanović je naveo da se sutradan isti zahtev dobija od predsednika opštine iz Kosovske Mitrovice (Krstimir Pantić iz SNS) "koji upadljivo izbegava sastanke sa državnim vrhom i ne dolazi čak ni na sastanke drugih predsednika opština.

Prema njegovim rečima, to je zato što je instruiran od strane svoje stranačke centrale.

"Ako se varam, neka me demantuju" dodao je Stefanović.

Šef beogradskog pregovaračkog tima je rekao i da bi, "umesto što se bave objašnjavanjem toga koji biznismen radi legalno, a koji ne radi legalno na severu Kosmeta, bilo dobro da (SNS) narodu i građanima otkriju svoju kosovsku politiku, ako je imaju".

2024 © - Vesti online