Utorak 25.10.2011.
17:17
B92

Roditelji tužili Dragana Markovića

Roditelji ga smatraju odgovornim za odlazak dece na vežbu MUP-a
 

Roditelji dece, naime, kažu da je Dragan Marković Palma naložio direktorima škola da deca prisustvuju vežbi protivterorističke jedinice, na kojoj je helikopter oduvao nekoliko reklama i povredio, između ostalog, i decu na tribinama lokalnog stadiona.
 

Roditelji optužuju Markovića da je zloupotrebio decu u političke svrhe, te da je grubo ugrozio živote dece, a da je morao da zna da stadion nije adekvatno mesto za izvođenja helikopterskih manevara.

Takođe, roditelji navode da krivičnu prijavu podnose anonimno, jer se plaše odmazde gradonačelnika i kako se navodi "njegove klike".

Istraga završena


U prosvetnoj inspekciji tvrde da je istraga o incidentu na stadionu u Jagodini završena. Načelnik prosvetne inspekcije Velimir Tmušić je potvrdio da je inspekcija završila posao, ali da se o samom incidentu, kako je rekao, još ne zna ništa.


 

Palma: Prijava iz "političke kuhinje"
 

Dragan Marković izjavio je za B92 da je laž da su roditelji podneli krivičnu prijavu protiv njega i dodao da je ona stigla iz "političke kuhinje".

Direktorka Osnovne škole "17. oktobar" Biljana Milovanović demantovala je navode iz prijave da je direktorima škola naloženo da dovedu učenike na vežbu Protivterorističke jedinice.

Prema njenim rečima, i ranijih godina je povodom Dana oslobođenja bilo organizovanih programa koje su deca posećivala, a poseta pokaznoj vežbi bila je deo uobičajenog obeležavanja tog praznika.

2024 © - Vesti online