Utorak 25.10.2011.
11:45
Vestionline, Kurir

Bodiroga: Košarka ne može prečicom

Nekad se bez srpskih košarkaša nije mogao zamisliti nijedan veliki klub u Evropi. Nekad su naši momci donosili trofeje Barseloni, Realu, Panatinaikosu, Kinderu, a danas se čak na prste jedne ruke ne mogu nabrojati starteri.

Potpredsednik KSS Dejan Bodiroga svestan je da od toga niko nema koristi i da posredno trpi i reprezentacija.

"To je trend koji traje već godinama, mi smo pred Evropsko prvenstvo imali samo nekoliko igrača koji su imali zapaženiju ulogu u svojim klubovima. Nažalost, takva situacija najviše šteti tim momcima, a i reprezentaciji", kaže jedan od najboljih evropskih igrača svih vremena, a prenosi "Kurir".

Po njegovom mišljenju, rešenje se ne može pronaći preko noći i svako od njih mora se izboriti za bolji status.

"Na neki način moraju da se nametnu. Ponekad to nije moguće, a ako je tako, trebalo bi da razmišljaju o promeni sredine. Da igraju tamo gde mogu da dokažu svoj kvalitet. Naravno, ima tu i loših procena i odluka, i onda postaju taoci toga".


Na pitanje da li u tom slučaju u nacionalnom timu treba dati šansu mlađima iz naših klubova, Bodiroga odgovara:

"Napravili smo neke analize, poznato je da su naše mlađe kategorije imale velikih uspeha. Na primer, reprezentacija do 19 godina bila je vicešampion sveta, ali malo ko od njih je dobio šansu u klubovima. Ništa ne može da se uradi prečicom, jer bez pet ili šest sati treniranja dnevno ne može da se razmišlja o vrhunskim rezultatima". 

2024 © - Vesti online