Ponedeljak 24.10.2011.
21:44
Beta

Mesić: Nisu me finansirali Albanci

Stjepan Mesić

Mesić je krajem 2009. podneo privatnu tužbu protiv Petričića zato što ga je u javnim nastupima optužio za povezanost s albanskom mafijom, kao i da je jedan od trojice najbogatijih ljudi u Hrvatskoj.

Mesić je pred sudom izjavio da je reč o lažima i klevetama koje su ga uvredile, prenose hrvatski mediji.

On je rekao da za njegovu kampanju nijedna osoba albanske narodnosti nije dala veći prilog i dodao da o finansiranju njegove prve predsedničke kampanje, za koju je Petričić u javnim nastupima tvrdio da je finansirao albanski lobi, postoji nalaz revizije.

Tuženi Petričić pitao je Mesića da li je bio saradnik Udbe (tajne službe bivše Jugoslavije), na šta je odgovorio da je to "čisti idiotizam".

Petričić je takođe pitao Mesića da li je istina da mu se deda zvao Idriz Ujdurović, na šta je bivši predsednik rekao kako misli da optuženi "nije zdrav".

Mesić je potvrdio da je 1992. po nalogu svoje tadašnje stranke Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) bio na skupu hrvatskih iseljenika u Australiji na kojem se pevala ustaška pesma "Jure i Boban".

Odbacio je nagađanja da je tada preuzeo torbu s novcem i objasnio da je torbu s nekoliko stotina hiljada dolara dobio u Kanadi. Nju je, kako je rekao, predao pokojnom ministru odbrane Gojku Šušku.

2024 © - Vesti online